ΜΥΩΠΙΑ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΜΥΩΠΙΑ

Τι είναι η μυωπία

 

Η μυωπία είναι μια συνήθης οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία ο ασθενής μπορεί να δει καθαρά αντικείμενα σε κοντινή απόσταση, αλλά τα αντικείμενα που βρίσκονται πιο μακριά είναι θολά. Εμφανίζεται όταν το σχήμα του ματιού προκαλεί διαθλαστικό σφάλμα, εστιάζοντας τις εικόνες μπροστά από τον αμφιβληστροειδή αντί πάνω σε αυτόν.

Η μυωπία μπορεί να αναπτυχθεί με σταδιακό τρόπο ή σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Συνήθως μεγαλώνει στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και κατά την εφηβεία ενώ επίσης έχει κληρονομικά χαρακτηριστικά.

Με μια τυπική οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να γίνει διάγνωση της μυωπίας και κατά κανόνα η όραση μπορεί να αποκατασταθεί με γυαλιά, φακούς επαφής, διαθλαστική ή χειρουργική επέμβαση.

 

Συμπτώματα - Μυωπία

 

Τα συμπτώματα της μυωπίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

Αιτίες - Μυωπία

 

Το μάτι έχει δύο μέρη που εστιάζουν τις εικόνες:

Σε ένα μάτι κανονικού σχήματος, καθένα από αυτά τα στοιχεία εστίασης έχει μια τέλεια ομαλή καμπυλότητα. Όταν ο κερατοειδής και ο φακός έχουν τέτοια καμπυλότητα το εισερχόμενο φως διαθλάται σωστά και εστιάζει, όπως πρέπει, απευθείας πάνω στον αμφιβληστροειδή.

Εάν ο κερατοειδής ή ο φακός δεν είναι ομοιόμορφα και ομαλά καμπυλωμένοι, οι ακτίνες φωτός δεν διαθλώνται σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε διαθλαστικό σφάλμα.

Η μυωπία εμφανίζεται συνήθως όταν ο βολβός του ματιού είναι μακρύτερος από το κανονικό ή ο κερατοειδής έχει πιο μεγάλη καμπυλότητα από ότι θα έπρεπε. Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα είναι το φως που μπαίνει στο μάτι, αντί να εστιάζεται ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή, να εστιάζεται μπροστά του, κάνοντας τα μακρινά αντικείμενα να φαίνονται πιο θολά.

 

Παράγοντες κινδύνου - Μυωπία

 

Ορισμένοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης μυωπίας, όπως:

 

Διάγνωση - Μυωπία

 

Η μυωπία διαγιγνώσκεται με μια τυπική οφθαλμολογική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει μια διαθλαστική εξέταση και μια γενικότερη εξέταση της υγείας των ματιών.

Η διαθλαστική εξέταση καθορίζει εάν υπάρχουν προβλήματα όρασης, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός ή πρεσβυωπία.

Επίσης, ο οφθαλμίατρος σας πιθανότατα θα βάλει σταγόνες στα μάτια για να μεγαλώσουν οι κόρες των ματιών (μυδρίαση) και να γίνει πλήρης και λεπτομερής εξέτασή τους, μιας και η διαστολή αυτή επιτρέπει στον οφθαλμίατρο σας να έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο στο εσωτερικό των ματιών σας.

 

Θεραπεία - Μυωπία

 

Ο βασικός στόχος της αντιμετώπισης της μυωπίας είναι η βελτίωση της όρασης βοηθώντας την σωστή εστίαση του φωτός στον αμφιβληστροειδή μέσω της χρήσης διορθωτικών φακών ή διαθλαστικής χειρουργικής. Χρειάζεται επίσης τακτική παρακολούθηση για επιπλοκές της πάθησης, συμπεριλαμβανομένου του γλαυκώματος, του καταρράκτη και της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Η χρήση διορθωτικών μεθόδων αντιμετωπίζει τη μυωπία, αντισταθμίζοντας την αυξημένη καμπυλότητα του κερατοειδούς ή το αυξημένο μήκος του ματιού. Οι διορθωτικοί μέθοδοι μπορεί να είναι:

 

Γιατί Εμμετρωπία

 

Είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία στις επεμβάσεις λέιζερ μυωπίας σε όλη την Κρήτη με σταθερή παρουσία πάνω από 20 χρόνια στην τεχνολογία αιχμής και την πρωτοπόρο χειρουργική όπως αυτή αποτυπώνεται από δεκάδες δημοσιεύσεις κλινικής έρευνας, χειρουργικών πρωτοκόλλων και παρακολούθησης των κλινικών τους αποτελεσμάτων.

Η Εμμετρωπία αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα που απέκτησε ISO 9001 και όλες μας οι ενέργειές υπαγορεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και επαλήθευσης. Διαθέτουμε υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας και επενδύουμε συνέχεια σε αυτόν τον τομέα αποτελώντας το αρτιότερα εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Κέντρο στην Κρήτη και ένα από αρτιότερα σε όλη την Ελλάδα. Με συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό τεχνικών και μηχανημάτων έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στα 10.000 περιστατικά με καταγεγραμμένες στατιστικές και με ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων που είναι στη διάθεση όλων των ασθενών μας.

Στην Εμμετρωπία δεν αγοράζουμε απλώς νέα τεχνολογία λέιζερ αλλά συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση και την τελειοποίηση της. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η Εμμετρωπία επελέγη ως ένα από τα πέντε κέντρα από όλο τον κόσμο για να τελειοποιηθεί και να εφαρμοστεί στην παγκόσμια αγορά η διαθλαστική πλατφόρμα Schwind Amaris, η ναυαρχίδα των λέιζερ σήμερα. Τέλος, η Εμμετρωπία, προσελκύει ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών χειρουργών από όλο τον κόσμο που έρχονται για να εντρυφήσουν παρακολουθώντας τις κλινικές της δραστηριότητες σε εξάμηνη ή ετήσια βάση και παράγει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία διασφαλίζουμε ότι όλες οι μετρήσεις, οι εξετάσεις και τέλος οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια. Το ιατρικό μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας συμβουλέψει λεπτομερώς σχετικά με την καλύτερη δυνατή λύση. Στο κέντρο μας υπάρχει ειδικό τμήμα γυαλιών και φακών επαφής.

H τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Εμμετρωπία για την εκτέλεση διαθλαστικών επεμβάσεων με τη διαθλαστική πλατφόρμα Schwind AMARIS και premium ενδοφακών εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΜΥΩΠΙΑ 002
ΜΥΩΠΙΑ 003
ΜΥΩΠΙΑ 004