ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ

Τι είναι η υπερμετρωπία

 

Η υπερμετρωπία είναι μια συνήθης οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία ο ασθενής μπορεί να δει σχετικά καθαρά τα αντικείμενα σε μακρινή απόσταση, αλλά αυτά που βρίσκονται πιο κοντά είναι θολά.

Τις περισσότερες φορές, τα μωρά κατά τη γέννηση έχουν υπερμετρωπία η οποία τείνει να μειωθεί όσο μεγαλώνουν αλλά όχι πάντα, ενώ επίσης η πάθηση αυτή έχει και κληρονομικά χαρακτηριστικά.

Σε περιπτώσεις υπερμετρωπίας η όραση μπορεί, κατά κανόνα, να διορθωθεί με γυαλιά, φακούς επαφής ή διαθλαστική χειρουργική επέμβαση.

 

Συμπτώματα - Υπερμετρωπία

Τα συμπτώματα της υπερμετρωπίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

Αιτίες - Υπερμετρωπία

 

Το μάτι έχει δύο μέρη που εστιάζουν τις εικόνες:

Σε ένα μάτι κανονικού σχήματος, καθένα από αυτά τα στοιχεία εστίασης έχει μια τέλεια ομαλή καμπυλότητα. Όταν ο κερατοειδής και ο φακός έχουν τέτοια καμπυλότητα το εισερχόμενο φως διαθλάται σωστά και εστιάζει, όπως πρέπει, απευθείας πάνω στον αμφιβληστροειδή.

Εάν ο κερατοειδής ή ο φακός δεν είναι ομοιόμορφα και ομαλά καμπυλωμένοι, οι ακτίνες φωτός δεν διαθλώνται σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε διαθλαστικό σφάλμα.

Η υπερμετρωπία εμφανίζεται συνήθως όταν ο βολβός του ματιού έχει μικρότερο μήκος από το κανονικό ή ο κερατοειδής έχει μικρότερη καμπυλότητα από ότι θα έπρεπε. Στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα είναι το φως που μπαίνει στο μάτι, αντί να εστιάζεται ακριβώς πάνω στον αμφιβληστροειδή, να εστιάζεται πίσω από τον αμφιβληστροειδή, κάνοντας τα κοντινά αντικείμενα να φαίνονται πιο θολά. Στους ενήλικες με υπερμετρωπία μπορεί να φαίνονται θολά τα αντικείμενα που βρίσκονται και σε κοντινές αλλά και σε μακρινές αποστάσεις.

 

Διάγνωση - Υπερμετρωπία

 

Η υπερμετρωπία διαγιγνώσκεται με μια τυπική οφθαλμολογική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει μια διαθλαστική εξέταση και μια γενικότερη εξέταση της υγείας των ματιών.

Η διαθλαστική εξέταση καθορίζει εάν υπάρχουν προβλήματα όρασης, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός ή πρεσβυωπία.

Επίσης, ο οφθαλμίατρος σας πιθανότατα θα βάλει σταγόνες στα μάτια για να μεγαλώσουν οι κόρες των ματιών (μυδρίαση) και να γίνει πλήρης και λεπτομερής εξέτασή τους, μιας και η διαστολή αυτή επιτρέπει στον οφθαλμίατρο να έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο στο εσωτερικό των ματιών σας.

 

Θεραπεία - Υπερμετρωπία

 

Ο βασικός στόχος της αντιμετώπισης της υπερμετρωπίας είναι η βελτίωση της όρασης βοηθώντας την σωστή εστίαση του φωτός στον αμφιβληστροειδή μέσω της χρήσης διορθωτικών φακών ή διαθλαστικής χειρουργικής. Στους νέους, η θεραπεία δεν είναι πάντα απαραίτητη, επειδή ο κρυσταλλοειδής φακός μέσα στο μάτι είναι αρκετά εύκαμπτος ώστε να αντισταθμίσει το διαθλαστικό πρόβλημα που δημιουργεί η υπερμετρωπία.

Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στα παιδιά, που ενώ έχουν κάποιο βαθμό υπερμετρωπίας δεν δίνουν σημεία διαθλαστικού προβλήματος στην καθημερινότητά τους. Είναι λοιπόν σημαντικό να γίνεται ενδελεχής έλεγχος από μικρή ηλικία ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της «αμβλυωπίας» ή αυτό που είναι γνωστό ως «τεμπέλικο» μάτι.

Ανάλογα με τους βαθμούς της υπερμετρωπίας όμως, μπορεί να χρειαστεί η χρήση γυαλιών για να βελτιωθεί η όραση. Αυτό γίνεται όλο και πιο αναγκαίο καθώς μεγαλώνουμε και οι φακοί μέσα στα μάτια χάνουν την προσαρμοστικότητα τους.

Οι τρόποι αντιμετώπισης της υπερμετρωπίας περιλαμβάνουν:

 

 

Γιατί Εμμετρωπία

 

Είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία στις επεμβάσεις λέιζερ σε όλη την Κρήτη με σταθερή παρουσία πάνω από 20 χρόνια στην τεχνολογία αιχμής και την πρωτοπόρο χειρουργική όπως αυτή αποτυπώνεται από δεκάδες δημοσιεύσεις κλινικής έρευνας, χειρουργικών πρωτοκόλλων και παρακολούθησης των κλινικών τους αποτελεσμάτων.

Η Εμμετρωπία αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα που απέκτησε ISO 9001 και όλες μας οι ενέργειές υπαγορεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και επαλήθευσης. Διαθέτουμε υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας και επενδύουμε συνέχεια σε αυτόν τον τομέα αποτελώντας το αρτιότερα εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Κέντρο στην Κρήτη και ένα από αρτιότερα σε όλη την Ελλάδα. Με συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό τεχνικών και μηχανημάτων έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στα 10.000 περιστατικά με καταγεγραμμένες στατιστικές και με ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων που είναι στη διάθεση όλων των ασθενών μας.

Στην Εμμετρωπία δεν αγοράζουμε απλώς νέα τεχνολογία λέιζερ αλλά συμμετέχουμε ενεργά στην αναβάθμιση και την τελειοποίηση της. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η Εμμετρωπία επελέγη ως ένα από τα πέντε κέντρα από όλο τον κόσμο για να τελειοποιηθεί και να εφαρμοστεί στην παγκόσμια αγορά η διαθλαστική πλατφόρμα Schwind Amaris, η ναυαρχίδα των λέιζερ σήμερα. Τέλος, η Εμμετρωπία, προσελκύει ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών χειρουργών από όλο τον κόσμο που έρχονται για να εντρυφήσουν παρακολουθώντας τις κλινικές της δραστηριότητες σε εξάμηνη ή ετήσια βάση και παράγει σημαντικό ερευνητικό έργο.

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία διασφαλίζουμε ότι όλες οι μετρήσεις, οι εξετάσεις και τέλος οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια. Το ιατρικό μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας συμβουλέψει λεπτομερώς σχετικά με την καλύτερη δυνατή λύση. Στο κέντρο μας υπάρχει ειδικό τμήμα γυαλιών και φακών επαφής.

H τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Εμμετρωπία για την εκτέλεση διαθλαστικών επεμβάσεων με τη διαθλαστική πλατφόρμα Schwind AMARIS και premium ενδοφακών εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ 002
ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ 003