ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ

Τι είναι η πρεσβυωπία

 

Η πρεσβυωπία είναι η σταδιακή απώλεια της ικανότητας των ματιών να εστιάζουν σε κοντινά αντικείμενα και αποτελεί φυσικό επακόλουθο της γήρανσης. Η πρεσβυωπία γίνεται συνήθως αισθητή από τις αρχές έως τα μέσα της ηλικίας των 40 και συνεχίζει να επιδεινώνεται μέχρι περίπου την ηλικία των 65 ετών.

Η πρεσβυωπία μπορεί να γίνει αντιληπτή κατά το διάβασμα βιβλίων και εφημερίδων από κοντά. Με μια τυπική οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να γίνει διάγνωση της πρεσβυωπίας και κατά κανόνα η όραση μπορεί να αποκατασταθεί με γυαλιά ή φακούς επαφής ή με κάποιου είδους οφθαλμολογική επέμβαση.

 

Συμπτώματα - Πρεσβυωπία

 

Η πρεσβυωπία αναπτύσσεται σταδιακά. Μετά την ηλικία των 40 ετών είναι πιθανό να παρατηρήσετε τα παρακάτω πρώτα συμπτώματα:

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι χειρότερα εάν είστε κουρασμένοι ή βρίσκεστε σε περιοχή με χαμηλό φωτισμό.

 

Αιτίες - Πρεσβυωπία

 

Το μάτι έχει δύο μέρη που εστιάζουν τις εικόνες:

Ο φακός του ματιού, σε αντίθεση με τον κερατοειδή, είναι κάπως εύκαμπτος και μπορεί να αλλάξει σχήμα με τη βοήθεια ενός κυκλικού μυ που τον περιβάλλει. Όταν κοιτάζουμε κάτι σε μακρινή απόσταση, ο κυκλικός μυς χαλαρώνει ενώ όταν κοιτάζουμε κάτι σε κοντινή απόσταση ο μυς αυτός συστέλλεται, επιτρέποντας στον σχετικά ελαστικό φακό να κάμπτεται και να αλλάζει την ισχύ εστίασης.

Η πρεσβυωπία προκαλείται από σκλήρυνση του φακού του ματιού, η οποία συμβαίνει με τη γήρανση. Καθώς ο φακός γίνεται λιγότερο εύκαμπτος, δεν μπορεί πλέον να αλλάξει σχήμα για να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις με αποτέλεσμα, τη θόλωση της όρασης.

 

Παράγοντες κινδύνου - Πρεσβυωπία

 

Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα να αναπτύξετε πρεσβυωπία, όπως:

 

Διάγνωση - Πρεσβυωπία

 

Η πρεσβυωπία διαγιγνώσκεται με μια τυπική οφθαλμολογική εξέταση, η οποία περιλαμβάνει μια διαθλαστική εξέταση και μια γενικότερη εξέταση της υγείας των ματιών.

Η διαθλαστική εξέταση καθορίζει εάν υπάρχουν προβλήματα όρασης, όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός ή πρεσβυωπία.

Επίσης, ο οφθαλμίατρος σας πιθανότατα θα βάλει σταγόνες στα μάτια για να μεγαλώσουν οι κόρες των ματιών (μυδρίαση) και να γίνει πλήρης και λεπτομερής εξέτασή τους, μιας και η διαστολή αυτή επιτρέπει στον οφθαλμίατρο σας να έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο στο εσωτερικό των ματιών σας.

 

Θεραπεία - Πρεσβυωπία

 

Ο στόχος της αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας είναι να αντισταθμίσει την αδυναμία των ματιών να εστιάσουν σε κοντινά αντικείμενα.

Οι τρόποι αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας περιλαμβάνουν:

 

Γιατί Εμμετρωπία

 

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία επενδύουμε στη νέα τεχνολογία προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι όλες οι μετρήσεις, οι εξετάσεις και τέλος οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια. Το ιατρικό μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας συμβουλέψει λεπτομερώς σχετικά με την καλύτερη δυνατή λύση. Στο κέντρο μας υπάρχει ειδικό τμήμα γυαλιών και φακών επαφής.

Η Εμμετρωπία διαθέτει τεχνολογία αιχμής για την εκτέλεση σύγχρονων επεμβάσεων διαθλαστικής διόρθωσης της πρεσβυωπίας  αλλά και ένθεσης premium μονοεστιακών και πολυεστιακών ενδοφακών με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την μακρινή και την κοντινή όραση σας.

ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ 002
ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ 003
ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑ 004