ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΑΚΙΚΟΥ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΑΚΙΚΟΥ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥ

Τι είναι η διαθλαστική επέμβαση με φακικό ενδοφακό (ICL – Implantable Contact Lens)

 

Η διαθλαστική επέμβαση με ένθεση φακικού ενδοφακού είναι μια νέα χειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση υψηλών διαθλαστικών ανωμαλιών (όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός).

 

Τεχνική ICL

 

Διαφέρει από τη διαθλαστική χειρουργική με λέιζερ για μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό καθώς εδώ πρακτικά προστίθεται ένας μικρός ενδοφακός μέσα στο μάτι χωρίς να αναδιαμορφωθεί ο κερατοειδής αλλά και χωρίς να πειραχθεί ο φυσιολογικός φακός του ματιού. Ο φακός αυτός εμφυτεύεται διαμέσου μιας μικρής τομής στην περιφέρεια του κερατοειδούς (με παρόμοιο τρόπο της εμφύτευσης του ενδοφακού στην επέμβαση για τον καταρράκτη) μπροστά από τον φυσικό φακό του ματιού και τοποθετείται πίσω από την ίριδα του ματιού. Ο φυσικός φακός του ματιού δεν αφαιρείται και έτσι οι ασθενείς μπορούν να διατηρήσουν την προϋπάρχουσα ικανότητά τους να εστιάζουν κοντά.

Σε αντίθεση με την εγχείρηση καταρράκτη ή με την CLE και την αντικατάσταση του φυσικού φακού του ματιού, σε αυτή την περίπτωση ο φυσικός φακός του ματιού δεν αφαιρείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Συνοπτικά:

 

Γιατί Εμμετρωπία

 

Είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία στις διαθλαστικές επεμβάσεις σε όλη την Κρήτη με σταθερή παρουσία πάνω από 20 χρόνια στην τεχνολογία αιχμής και την πρωτοπόρο χειρουργική όπως αυτή αποτυπώνεται από δεκάδες δημοσιεύσεις κλινικής έρευνας, χειρουργικών πρωτοκόλλων και παρακολούθησης των κλινικών τους αποτελεσμάτων.

Η Εμμετρωπία αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα που απέκτησε ISO 9001 και όλες μας οι ενέργειές υπαγορεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και επαλήθευσης.

Διαθέτουμε υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας και επενδύουμε συνέχεια σε αυτόν τον τομέα αποτελώντας το αρτιότερα εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Κέντρο στην Κρήτη και ένα από αρτιότερα σε όλη την Ελλάδα. Με συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό τεχνικών και μηχανημάτων έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στα 10.000 περιστατικά με καταγεγραμμένες στατιστικές και με ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων που είναι στη διάθεση όλων των ασθενών μας.

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία διασφαλίζουμε ότι όλες οι μετρήσεις, οι εξετάσεις και τέλος οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια. Το ιατρικό μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας συμβουλέψει λεπτομερώς σχετικά με την καλύτερη δυνατή λύση.

H τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Εμμετρωπία για την εκτέλεση διαθλαστικών επεμβάσεων με τη διαθλαστική πλατφόρμα Schwind AMARIS , την πλατφόρμα Μικροχειρουργικής Προσθίου και Οπισθίου Πόλου StelarisPC (Bausch & Lomb, USA) αλλά και η χρήση μόνο ενδοφακών υψηλής απόδοσης και ποιότητας (Premium IOL) εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την βελτίωση της όρασής σας.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΑΚΙΚΟΥ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥ 002
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΑΚΙΚΟΥ ΕΝΔΟΦΑΚΟΥ 003