ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνεργάτης: Υπεύθυνος του τμήματος Οφθαλμοπλαστικής

Ο Αθανάσιος Ρουμελιώτης, είναι χειρουργός οφθαλμίατρος, με εξειδίκευση στην πλαστική χειρουργική βλεφάρων, στη χειρουργική κόγχου και δακρυϊκής συσκευής και στην οφθαλμική ογκολογία της περιοφθάλμιας χώρας.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Αποφοίτησε αριστούχος από το λύκειο της Φιλοθέης και πέτυχε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας όπου και αποφοίτησε το 1989. Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στο αντικαρκινικό –ογκολογικό νοσοκομείο Αθηνών, ’γιος Σάββας ενώ κατά το διάστημα αυτό εργάστηκε ως visiting Fellow στην Οφθαλμολογία στο Northwestern University, στο Σικάγο των Η.Π.Α. με εκπαιδευτική άδεια από το ΚΕΣΥ.

Στη συνέχεια εξειδικευτηκε σε έμμισθη κλινική θέση (Clinical Fellowship) στο Οφθαλμολογικό τμήμα του πανεπιστημίου του Σινσιννατι, στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της Οφθαλμικής Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής. Κατά την παραμονή του συμμετείχε σε περισσότερα από 800 περιστατικά όλου τους εύρους της οφθαλμικής πλαστικής χειρουργικής με τους D.Kulwin και R.Kersten, ενώ συνεργάστηκε σε πολλές περιπτώσεις με τον περίφημο James Augsburger, αυθεντία στον τομέα της οφθαλμικής ογκολογίας.

Από την επιστροφή του στην Ελλάδα και έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες εγχειρήσεις στον τομέα της οφθαλμοπλαστικής χειρουργικής, με επίκεντρο τις πλαστικές επεμβάσεις στα βλέφαρα, τη χειρουργική κόγχου και δακρυϊκής συσκευής και τις επεμβάσεις της οφθαλμικής ογκολογίας, ενώ στην εμπειρία του περιλαμβάνονται οι μη επεμβατικές πρακτικές της αισθητικής οφθαλμολογίας, όπως οι θεραπείες τύπου Botox και τα δερματικά εμφυτεύματα (fillers).