Κανάλι YouTube : Να φορέσω γυαλιά ή φακούς επαφής;

Σε αυτό το βίντεο λοιπόν θα μιλήσουμε για τις διαφορές μεταξύ γυαλιών και φακών επαφής και θα σας λύσουμε όλες σας τις απορίες. Θα μιλήσουμε επίσης για τη συνταγή των φακών επαφής και των γυαλιών και φυσικά με ποιο από τα δύο βλέπουμε καλύτερα; Η αλήθεια είναι πως και τα δύο έχουν πολλά οφέλη για αυτό και είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο.

Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος νικητής…σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με τις ανάγκες και το τι αρέσει ή βολεύει τον καθένα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η σωστή χρήση φακών επαφής απαιτεί και τη χρήση των γυαλιών τις ώρες που για παράδειγμα είσαστε σπίτι και ξεκουράζεστε. Επίσης ο φακοί επαφής δεν είναι κατάλληλοι για όσους δεν τους αρέσει να έρχονται σε κοντινή επαφή με τα μάτια τους και για εκείνους που δεν είναι σχολαστικοί με το καλό πλύσιμο των χεριών και τη φροντίδα των φακών γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος οφθαλμικών μολύνσεων. Επομένως, τα γυαλιά είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτούς.

Η οπτική ποιότητα των γυαλιών, εάν εφαρμόζουν σωστά και οι φακοί τους είναι καθαροί και χωρίς γρατζουνιές, είναι καλύτερη από εκείνη των φακών επαφής. Βέβαια και οι φακοί επαφής προσφέρουν εξίσου πολύ καλή όραση. Μερικές φορές ίσως και καλύτερη από τα γυαλιά σε ασθενείς με παθήσεις του κερατοειδούς όπως είναι ο κερατόκωνος ή για αυτούς που έχουν υψηλούς βαθμούς μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και αστιγματισμού γιατί δημιουργούνται λιγότερες παραμορφώσεις. Εσείς τι προτιμάτε; Γυαλιά ή φακούς επαφής; Τώρα μπορείτε να το σκεφτείτε και να αποφασίσετε. 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο μας στο YouTube

Για να βρείτε το κανάλι μας: «Ένας καθηγητής οφθαλμολογίας εξηγεί», πατήστε εδώ.

Και για να γίνετε συνδρομητής ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ.

Κανάλι YouTube : Να φορέσω γυαλιά ή φακούς επαφής; 001