Κανάλι YouTube : Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας

Πώς τα προβλήματα στην ωχρά κηλίδα δημιουργούν πρόβλημα στην όραση; Σε αυτό το βίντεο θα εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο μάτι των ασθενών που έχουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Σε επόμενα βίντεο, θα εξετάσουμε πιο ενδελεχώς τα διαφορετικά στάδια που περνάει το μάτι ενός ασθενούς, τι πρέπει να προσέχουμε, και πώς αντιμετωπίζουμε αυτή την εξαιρετικά σοβαρή, για το μάτι, πάθηση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η προχωρημένη εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία είναι η κύρια αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης και μείωσης της όρασης στον κόσμο.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υπολογίζεται σε περίπου τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως και αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν στα 300 εκατομμύρια έως το 2040.

Η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ο κίνδυνος προχωρημένης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία αυξάνεται από 2% σε άτομα ηλικίας 50-59 ετών, σε σχεδόν 30% για άτομα άνω των 75 ετών. Όμως δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί ασθενείς σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει απαραίτητα να επισκεφθούν οφθαλμίατρο για εξέταση ή, ακόμη και αν το γνωρίζουν, συχνά το αμελούν. Για αυτό και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας με αυτά τα βίντεο, ώστε εάν ανήκετε σε αυτές τις ομάδες, να σώσετε τα μάτια σας.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο μας στο YouTube

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας ξηρής μορφής πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρής μορφής πατήστε εδώ

Για να βρείτε το κανάλι μας: «Ένας καθηγητής οφθαλμολογίας εξηγεί», πατήστε εδώ.

Και για να γίνετε συνδρομητής ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ.

Κανάλι YouTube : Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας 001