Κανάλι YouTube : Γλαύκωμα, πώς θεραπεύεται;

Γλαύκωμα, γιατί είναι γνωστό ως ο «ύπουλος κλέφτης της όρασης»; Μήπως είστε 1 στους 2 Έλληνες ασθενείς που δεν γνωρίζετε ότι το έχετε; Πώς το αντιμετωπίζουμε; Σε αυτό το βίντεο, ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας Γιάννης Ασλανίδης μιλά για τους τύπους Γλαυκώματος, και την επέμβαση και λέιζερ Γλαυκώματος.

Είδαμε ότι το γλαύκωμα δημιουργείται γιατί το υγρό που παράγεται μέσα στο μάτι, δεν παροχετεύεται επαρκώς, μιας και η τρυπούλα από όπου παροχετεύεται το υγρό είναι λίγο ή εντελώς βουλωμένη.  Το υγρό λοιπόν συγκεντρώνεται και η πίεση μέσα στο μάτι αυξάνεται. Έτσι, πιέζεται και καταστρέφεται το οπτικό νεύρο που υπάρχει στο πίσω μέρος του ματιού και μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η παροχέτευση βουλώνει σιγά-σιγά και η πίεση στο μάτι αυξάνεται σταδιακά.

Για να αντιμετωπίσουμε το γλαύκωμα προσπαθούμε να ελαττώσουμε την ποσότητα υγρού στο μάτι, και άρα είτε μειώνουμε την παραγωγή υγρού, είτε ανοίγουμε περισσότερο την «παροχέτευση», ή και τα δύο. Για αυτό ακριβώς το λόγο, δίνουμε φάρμακα και σταγόνες. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως, χρειάζεται να παρέμβουμ με laser ή με κάποια χειρουργική επέμβαση.

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο μας στο YouTube

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το γλαύκωμα πατήστε εδώ.

Για να βρείτε το κανάλι μας: «Ένας καθηγητής οφθαλμολογίας εξηγεί», πατήστε εδώ.

Και για να γίνετε συνδρομητής ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ.

Κανάλι YouTube : Γλαύκωμα, πώς θεραπεύεται; 001