Κανάλι YouTube : Αστιγματισμός: Τι είναι;

Το 60 % των μωρών γεννιούνται με αυτή την πάθηση στα μάτια.

«Αστιγματισμός»: Είναι μία τόσο συχνή κατάσταση που δεν περνάει μέρα που να μην την αναφέρουν στους ασθενείς οι Οφθαλμίατροι. Τα πολύ καλά νέα όμως είναι ότι διορθώνεται! Σε αυτό το βίντεο, ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας Γιάννης Ασλανίδης εξηγεί τα πάντα για τον Αστιγματισμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάποιο αστιγματισμό, από τη γέννησή τους, καθώς τα μάτια τους δεν είναι τέλειες σφαίρες.

Αυτός ο αστιγματισμός στους περισσότερους δεν γίνεται αντιληπτός. Μεγαλύτερος όμως αστιγματισμός οδηγεί σε θολή όραση θολή όραση που είναι το πιο συχνό παράπονο τον ασθενών. Επίσης, υπάρχει δυσκολία στο να βλέπουν το βράδυ. Λόγω της θολής όρασης και της προσπάθειας που κάνει το μάτι για να την αντιμετωπίσει, συχνά μπορεί να κάποιοι να σφίγγουν τα μάτια και το μυαλό να «κουράζεται», με αποτέλεσμα να υπάρχει καταπόνηση των ματιών και να έχουν συχνά πονοκέφαλο.

Τα παιδιά συχνά συνηθίζουν τη θολή όραση και δεν μπορούν να την περιγράψουν, για αυτό και είναι απαραίτητη η επίσκεψη στον οφθαλμίατρο ο οποίος με ένα απλό τεστ μπορεί να διαγνώσει τον αστιγματισμό.

Ο αστιγματισμός προκαλεί θόλωση της όρασης σε όλες τις αποστάσεις (μακριά και κοντά) ενώ συχνά συνυπάρχει και με άλλα προβλήματα όρασης όπως είναι η μυωπία και η υπερμετρωπία

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο μας στο YouTube

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αστιγματισμό πατήστε εδώ.

Για να βρείτε το κανάλι μας: «Ένας καθηγητής οφθαλμολογίας εξηγεί», πατήστε εδώ.

Και για να γίνετε συνδρομητής ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ.

Κανάλι YouTube : Αστιγματισμός: Τι είναι; 001