Κανάλι YouTube : «Γιατρέ, έχω ζάχαρο. Θα τυφλωθώ;»

Περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη ή αλλιώς ζάχαρο. O διαβήτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες μερικής ή ολικής τύφλωσης στον κόσμο.

Σε αυτό το βίντεο, ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας Γιάννης Ασλανίδης εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο μάτι των ασθενών που έχουν ζάχαρο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη ή αλλιώς ζάχαρο και ο διαβήτης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αιτίες μερικής ή ολικής τύφλωσης στον κόσμο.Όμως δυστυχώς, υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με ζάχαρο οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει απαραίτητα να επισκεφθούν οφθαλμίατρο για εξέταση ή, ακόμη και αν το γνωρίζουν, συχνά το αμελούν. Για αυτό και θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας, ώστε εάν ανήκετε σε αυτές τις ομάδες, να σώσετε τα μάτια σας.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι διαβήτη, ο διαβήτης τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2. Μια εκτεταμένη συζήτηση για το διαβήτη, ξεφεύγει από το σκοπό του παρακάτω βίντεο, όμως είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι το μάτι σας θα επηρεαστεί με παρόμοιο τρόπο ανεξαρτήτως του τύπου διαβήτη που έχετε. Για το πόσο όμως θα επηρεαστεί εξαρτάται από 2 πράγματα κυρίως: 1) πόσο καιρό έχετε διαβήτη, και 2) πόσο καλά ρυθμίζετε το ζάχαρο σας στο αίμα.

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο μας στο YouTube

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια πατήστε εδώ.

Σε επόμενα βίντεο θα αναλύσει τα διαφορετικά στάδια που περνάει το μάτι ενός διαβητικού, τι πρέπει να προσέχουμε και πώς αντιμετωπίζουμε αυτή την εξαιρετικά σοβαρή για το μάτι πάθηση.

Για να βρείτε το κανάλι μας: «Ένας καθηγητής οφθαλμολογίας εξηγεί», πατήστε εδώ.

Και για να γίνετε συνδρομητής ώστε να ενημερώνεστε τακτικά για νέες αναρτήσεις πατήστε εδώ.

Κανάλι YouTube : «Γιατρέ, έχω ζάχαρο. Θα τυφλωθώ;» 001