ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΦΑΚΟΥ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΦΑΚΟΥ

Τι είναι η διαθλαστική επέμβαση με αντικατάσταση του φυσικού φακού (CLE – Clear Lens Extraction)

 

Η διαθλαστική επέμβαση με αντικατάσταση του φυσικού φακού του ματιού (στα αγγλικά είναι γνωστή κυρίως ως  CLE – Clear Lens Extraction αλλά και NLR – Natural Lens Replacement ή RLE – Refractive Lens Exchange) είναι και αυτή μια σύγχρονη χειρουργική επέμβαση για την διόρθωση διαθλαστικών σφαλμάτων. Διαφέρει από τις υπόλοιπες μεθόδους διαθλαστικής χειρουργικής (με λέιζερ για μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό  ή με τη χρήση φακικού ενδοφακού) καθώς σε αυτή την περίπτωση δε γίνεται αναδιαμόρφωση του κερατοειδούς ούτε εμφύτευση ενός πρόσθετου φακού μέσα στο μάτι, αλλά αντικατάσταση του φυσικού φακού του ματιού.

 

Τεχνική του CLE - Επέμβαση με αντικατάσταση του φυσικού φακού

 

Η επέμβαση αντικατάστασης του φυσικού φακού εμφανίζει πολλά κοινά στοιχεία με την επέμβαση για την αντιμετώπιση του καταρράκτη. Ο χειρουργός οφθαλμίατρος με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού κάνει χρήση σύγχρονων τεχνικών υπερήχων ώστε να ρευστοποιηθεί ο φυσικός φακός ο οποίος έπειτα αναρροφάται. Στη συνέχεια, τοποθετείται στη θέση του ένας ενδοφακός (IOL) ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα στην κοντινή και στη μακρινή όραση του ασθενούς ανάλογα με το διαθλαστικό του σφάλμα. Όπως και στην περίπτωση της χειρουργικής επέμβασης για καταρράκτη κατά την επέμβαση αντικατάστασης του φυσικού φακού μπορούν χρησιμοποιηθούν, εκτός από μονοεστιακοί και πολυεστιακοί ενδοφακοί οι οποίοι επιτρέπουν την ικανότητα εστίασης σε περισσότερες αποστάσεις.

 

Ποιος μπορεί να υποβληθεί σε CLE - Επέμβαση με αντικατάσταση του φυσικού φακού

 

Η επέμβαση αυτή μπορεί να επιλεγεί για άτομα που έχουν υψηλή υπερμετρωπία ή έχουν πρώιμο καταρράκτη και δεν επιθυμούν να προχωρήσει σε σημείο που θα επηρεαστεί η όραση τους στις καθημερινές τους ασχολίες (π.χ. εάν χρειάζονται ήδη γυαλιά ή φακούς επαφής για τη διόρθωση της όρασης τους στις μακρινές αλλά και κοντινές αποστάσεις).

 

Συνοπτικά:

 

Γιατί Εμμετρωπία

 

Είμαστε η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία στις διαθλαστικές επεμβάσεις σε όλη την Κρήτη με σταθερή παρουσία πάνω από 20 χρόνια στην τεχνολογία αιχμής και την πρωτοπόρο χειρουργική όπως αυτή αποτυπώνεται από δεκάδες δημοσιεύσεις κλινικής έρευνας, χειρουργικών πρωτοκόλλων και παρακολούθησης των κλινικών τους αποτελεσμάτων.

Η Εμμετρωπία αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα που απέκτησε ISO 9001 και όλες μας οι ενέργειές υπαγορεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα ποιότητας και επαλήθευσης. Διαθέτουμε υλικοτεχνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας και επενδύουμε συνέχεια σε αυτόν τον τομέα αποτελώντας το αρτιότερα εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Κέντρο στην Κρήτη και ένα από αρτιότερα σε όλη την Ελλάδα.

Με συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό τεχνικών και μηχανημάτων έχουν πραγματοποιηθεί γύρω στα 10.000 περιστατικά με καταγεγραμμένες στατιστικές και με ποιοτική ανάλυση των αποτελεσμάτων που είναι στη διάθεση όλων των ασθενών μας.

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Εμμετρωπία διασφαλίζουμε ότι όλες οι μετρήσεις, οι εξετάσεις και τέλος οι θεραπείες πραγματοποιούνται με μεγάλη ακρίβεια. Το ιατρικό μας προσωπικό θα σας ενημερώσει και θα σας συμβουλέψει λεπτομερώς σχετικά με την καλύτερη δυνατή λύση.

H τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Εμμετρωπία για την εκτέλεση διαθλαστικών επεμβάσεων με τη διαθλαστική πλατφόρμα Schwind AMARIS , την πλατφόρμα Μικροχειρουργικής Καταρράκτη και Οπισθίου Πόλου StelarisPC (Bausch & Lomb, USA) αλλά και η χρήση μόνο ενδοφακών υψηλής απόδοσης και ποιότητας (Premium IOL) εγγυώνται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την βελτίωση της όρασής σας..