ΓΕΝΙΚΑ | ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - EMMETROPIA

ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στην Εμμετρωπία διενεργούνται οι κατάλληλες εξετάσεις καθώς και οι αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση ποικίλων οφθαλμολογικών παθήσεων

Οι πιο συνηθισμένες οφθαλμικές παθήσεις είναι:

Στις μέρες μας, εκτός από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής, οι παθήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και ανώδυνα με διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέροντας μόνιμα αποτελέσματα.

Πρωτού υποβληθείτε όμως σε μια διαθλαστική επέμβαση, είναι χρήσιμο να γίνει κατανοητό πως λειτουργεί το μάτι.

Το μάτι είναι μια απλή σφαίρα, περίπου 25 χιλιοστά (25mm) σε διάμετρο με σημαντικές δυνατότητες. Διακρίνει τα χρώματα και τα σχήματα. Λειτουργεί σε άπλετο ή αμυδρό φωτισμό, σε μακρινές ή κοντινές αποστάσεις.

Με τα μάτια μας διαβάζουμε βιβλία, αναγνωρίζουμε ανθρώπους, αξιολογούμε καταστάσεις και αντιλαμβανόμαστε γενικά το περιβάλλον μας. Είναι ένας σύνδεσμος ζωτικής σημασίας με τον κόσμο γύρω μας.

Ο κερατοειδής είναι η διαφανής πρόσθια επιφάνεια που βρίσκεται μπροστά από την κόρη και ο αμφιβληστροειδής είναι ο φωτοευαίσθητος ιστός στο πίσω μέρος του ματιού που συνδέεται με τον εγκέφαλο.

Το φως το οποίο κατευθύνεται προς το μάτι περνά μέσα από τον κερατοειδή χιτώνα και τον κρυσταλλοειδή φακό ο οποίος αυξομειώνει την κυρτότητά του ώστε οι ακτίνες του φωτός να εστιάσουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα.